Luchtdicht HSB dakelement

Door de veelzijdigheid in dakvormen, de hoge isolatiewaarden en de toepassing van zachte isolatiematerialen leiden aansluitingen met veel hout (hoge psi waarde) en doorbrekingen tot veel luchtlekkages. Dit veroorzaakt direct condensatie in het isolatiepakket met degradatie van de toegepaste folies en houtrot tot gevolg. Ook de variaties in het nokdetail en het ontbreken van de mogelijkheid om achteraf een goede dichting aan te kunnen brengen, leiden vaak tot luchtlekkages en warmteverlies.

Luchtdicht rieten schroefkap

De onderconstructies voor rieten schroefdaken moeten volledig luchtdicht zijn om condensatie (dus schade door verrotting) tegen het rietpakket te voorkomen.

Luchtdichte dakramen

Velux of Fakro dakramen liggen met de glaslijn veelal buiten de isolerende lijn van het dakelement waardoor een koudebrug en schimmel ontstaat aan de binnenzijde van het dakraam. Isolatie en dichting vormen een belangrijke combinatie binnen dit detail.

Luchtdichte sandwich sporenkap

De traditionele manier van montage en afwerking van sandwich dakelementen geven onvoldoende zekerheid voor het behalen en instant houden van de luchtdichte en isolerende eigenschappen.

Prefab luchtdichte nok van scharnierkap

De nokaansluiting van dakelementen dient niet alleen luchtdicht te zijn, maar ook isolerend te worden uitgevoerd om condensatie tegen de nokpannen en hoekkeepers te voorkomen. Dit kan zeer doeltreffend prefab worden uitgevoerd.